A legsavanyúbb narancs

Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy az utazásaimat (azt a szegényes felhozatalt) egyszer leírjam, leginkább úgy, hogy az legalább vicces legyen, ha már egzotikus nem is.

A legutóbbi fejezettel azonban bajok vannak. Tegnap hazaérkeztünk Prágából, és ez a része az életemnek, akárhogy is nézzük, baromira nem vicces.

Térjünk a lényegre: soha ne utazz Orangeways busztársasággal. Ennek a bejegyzésnek ez a lényegi mondanivalója. Nem kell tovább olvasni, ezért a lusták nyugodtan megelégedhetnek ezzel a baráti jótanáccsal: kurvára SOHA ne utazzatok az Orangeways-szel.

Hogy a prágai utazás mennyire volt félresikerült, és hogy miért is kell kerülni a fent említett társaságot, néhány pontban akár el is mondhatom, bőven marad még energiám egy kötetnyi útikarcra. Majd ha megnyugodtam.

1. A sapkámat leszarta egy galamb. Ez még akár vicces is lehetne. Ha nem lett volna hideg.
2. A Kindle-m tönkrement. Garancián túl vagyok, úgyhogy nem tudom, mi lesz. Az biztos, hogy az az emberfeletti hatékonyság, amellyel vadkanként dúltam szét a szavakat, most pihenhet egy darabig.
3. Az Eurohotel Praha még ki is érdemelhetné, hogy ne ajánljam, mert hát ennél kannásabb hotelben még nem voltam, de megmenekül, mert itt ez a sztori, méghozzá
4. A kibaszott Orangeways.

A tények:

– Az Orangeways kiállított nekünk egy jegyet fix dátumra, fix időpontra.
– 23:00-ra, hogy pontos legyek.
– Minthogy a hotelt el kellett hagynunk 11:00-kor, volt 12 óra várakozási időnk a buszra.
– Csakhogy a busz 23:00-kor sehol az égvilágon nem volt.
– Természetesen megkérdeztük az illetékesnél az ablakban. Az illetékes egy rohadék nő volt, aki csak vigyorogni tudott, hogy így jártunk.
– Így jártunk, mert ezt a járatot már egy jó ideje törölték. Vagy két hete.
– Így jártunk, mert nem néztük meg az Orangeways honlapját minden kibekúrt nap, és mert a telibeszart utazási iroda is valahogy elfelejtette mondani, hogy ez megtörténhet és meg is fog történni.
– Következmények nélkül.
– Pardon, nem következmények nélkül. Emlékszel még a 12 óra várakozási időre? Hát adj hozzá még 8-at. Prága Népligetében, ahol minden bezár éjfél után. Ahol esik az eső, és hideg van.
– Végül csak talál az ember egy helyet, ami éjjel-nappal nyitva van, nem?
– Talál. A cigarettafüst otthonát, aki Captain Morgant vendégeli junkie csövesek társaságában.
– Itt az a város, ahol mindenki szemét volt velünk: a diákszállós szemüvegfiú, a McDonaldsos alkalmazottak, az információnál tehénkedő lusta faszfej, a minket megvendégelni alig akaró csapos, az Orangeways vigyorgó picsája, az Orangeways “engem-sem-fizetnek-ki-de-azért-bunkó-vagyok” sofőrje, meg az Eurohotel Praha közönyös recepciósa… senki ebben a rohadt városban még csak arra sem vette a fáradságot, hogy azt mondja: “sajnálom, hogy ez történt”.
– Szóval mi az Orangeways hivatalos álláspontja? Lehetett tudni előre, hogy menetrend-változás van.
– Csakhogy mi az Orangeways hivatalos tévedése? Nem törölsz járatot, amire már vettek jegyet. Nem adsz el jegyet olyan járatra, amit törölni fogsz. Ilyet KURVÁRA nem játszol el egy olyan utassal, aki utána megpróbálja emberek bazillióinak üzenni:

NE UTAZZ AZ ORANGEWAYS BUSZJÁRATAIVAL!

Még ha van is pozitív tapasztalatok ezzel a társasággal… ne támogassatok többé egy ilyen bagázst. Nekem semmi pozitív tapasztalatom nincs velük. Olcsó volt, odajutottunk, vissza is jutottunk. Oké, ha ez kell, végül is ezt meg is kaphatjuk. Csakhogy… a buszokon befolyt az eső, pénzt szednek a csomagok tárolásáért, de ahogy utána kiveszik és lebasszák a földre… mit is fizetünk ki? Nyugtát kapunk róla? Áhh… Az első járaton, amellyel mentünk, kevesebb ülőhely volt, mint ahány utas jegyet vett. Nem kamuzok. Pozsonyban alig bírtak leülni.

Mindegy, nem cseszem tovább az értékes szavakat erre a sztorira.

NE UTAZZ AZ ORANGEWAYS BUSZJÁRATAIVAL!

Reklámok

Címkék: ,

5 hozzászólás to “A legsavanyúbb narancs”

 1. Arwald Says:

  Noted. A hétvégét meg üljük meg értelmes emberek módjára!

 2. konyvtarma Says:

  Még mindig rossz a Kindle? hátha tudnánk segíteni
  Ajánlom figyelmedbe Kindle-varázs blog szerkesztőjét!
  kindlevarazs@gmail.com

 3. grass Says:

  Kelet-európa. Pedig én azon a véleményen voltam eddig, hogy ezen a szemétkupacon itt, a berlini fal romjaitól keletre, csak Csehország az, ami még megúszhatná az atombombát, de ezek után…huh. Nekem Szlovákiával meg Ukrajnával voltak negatív tapasztalataim: előbbiben egy ex-magyar várra épült településre (nem emlékszem a nevére) mentünk osztály/sulikirándulás során (az úti cél Aushwitch volt, csak megálltunk ott is), ami borzalmas állapotban volt. Nem azt mondom, mert nem vagyok nagymagyaros, hogy álljon minden sarokban a nagymagyar zászló, de ha már adva van egy olyan egzisztenciális és kultúrturizmus lehetőség, hogy egy történelmi jelentőségű helyszínen élhetnek, akkor legalább használják ki…és ne hagyják, hogy az esetleges túristákat és érdeklődőket kizsebeljenek (!), kiröhögjenek, fenyegessenek és késsel a pofájába vigyorogjanak. Tisztára mint a Hostelben, komolyan mondom. A mindenhol szeméttel, falra mázolt hímtagokkal meg csövesekkel kapcsolatban már fent se akadok. Ukrajnával kapcsolatban meg igazából nincs is mondanivalóm, az pont olyan mint amilyennek az ember elképzelni :D.

  A vicc az, hogy nem tudom, hogy a külföldiek Magyarországot milyen színben láthatják. Ott van ugye a Keleti meg a Nyugati, ahová sok külföldi érkezik…hát az Indiával felvenné a versenyt: nincs olyan négyzetméter, ahol ne ütköznél jehovásba, rákos gyerekekért kéregetőbe, cigánybandába, skinheadbandába, koldusba, taxisba, galambszarba, galambba, húgyos/szaros alkoholistába aki valamilyen fesztiválról érkezett vagy eleve ott lakik, vagy ostoba és igénytelen vasúti alkalmazottakba. Ronda betonszínű az egész, szlalomozva kell kerülgetned a köpéseket, undorító, bélfordító szag mindenfelé, förtelmesen ocsmány rozsdás és poros és igénytelen csomagszállítókkal járkálnak, és ráadásul állandóan késik és igénytelen és koszos és kurva drága a vonat. A jegyárusítóknál senki nem tud idegen nyelven, bunkók, lekezelők, rosszul adnak jegyet (mi egyszer rossz napra kaptunk jegyet, ezt akkor vettük észre mikor már elindult alattunk a vonat és ki kellett még egyszer perkálni a teljes jegy árat…vagy 5k helyett 10k értékben utaztunk). A városok többsége is tele van koldulóval, szeméttel, igénytelen falfirkával, mindenre vállat rándító rendőrrel (aki mellesleg ha a villogó zöldnél lépsz rá a gyalogosátkelőre, már rohan is oda és helyszíni bírság!).

  Na szóval, komolyan ez balkáni és kelet európai helyzet ez tűrhetetlen. Gombafelhő boríthatná az egész nyomorult és ostoba és gyomorfordító patkánytanyát, hogy aztán Ron Perlman recsegő-morgó hangja mondhatná, hogy “War, war never changes”.

  • fbdbh Says:

   Ah, tényleg, a Nagymagyaros akkordot elfelejtettem megpengetni: mindezt az Aradi Vértanúk Ünnepén Vérzivatarozta Rám A Szovjet Cseszlovány Balsors! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: